top of page

KATEGORIE

KATEGORIE

Hate: Doba papírová

Jdu si koupit do samošky žvejkačky za patnáct korun. Kasa zabzučí a kromě balíčku orbitek dostávám do ruky účtenku o velikosti de-luxe toaletní role. Vážně?

Momentálně je hitem se na internetu rozčilovat, že se vyrábí moc brček, ale přijde nám naprosto normální, že i na jedno Pedro s tetováním dostaneme pergamen, kam by se krom ceny, položky a údajů prodejce v pohodě vešel rodokmen Tudorovců, slovník mandarínský čínštiny a scénář k Titaniku. V binárním kódu. Ba co, že nám to přijde normální. Ještě volíme reprezentaci, která tisknutí tuny papíru upevnila jako naprostou povinnost.

Sex bez papírů

Je rok 2018. Už dávno lítáme do kosmu, nabíjíme bezdrátově telefony, stahujeme videa "ze vzduchu" a partnera na mizernej sex nehledáme v barech, ale pohybem palce doprava nebo doleva. Ale stále nám přijde v pohodindě plácnout na papír cokoliv a v co největším množství. Od volebních lístků přes tisíce formulářů na úřadě až po účtenku v Albertu na korunový položky. V mý hlavě by každej politik, kterej to nezlepšuje, ale naopak zhoršuje, měl schytat oprávněnej hněv davu. Ale hněváte se? Asi ne...

Západní svět momentálně tvoří dva světy: generace, která nedostatek zažila a už se nechce znova uskromnit a generace, která nedostatek nezažila nikdy a nedokáže si připustit, že by to mohlo bejt jinak. Když do takový situace přijde osobnost s politickým programem plným úspor a šetrnejch řešení, zaslouží si leda výsměch.

Občas si připadám jako E.(E.)T...

Ještě, že ta zlá a ošklivá EU dokáže myslet i za druhej roh a momentálně navrhuje zákaz všech jednorázovejch plastů, který dokážeme nahradit šetrnějším řešením s menším dopadem na životní prostředí. My bychom se sami našich igelitek a kelímků rozhodně nevzdali.

A pak se prosím konečně digitalizujme! Jasně, toaletní papír nám nenahradí apka v telefonu (i když...? #iPhone), ale je toho tolik, co nepotřebujeme. Třeba účtenku na Pedro.

Teda... pokud nedáváte Pedro do firemních nákladů.

Zpět na kategorie

bottom of page