top of page

KATEGORIE

KATEGORIE

7+1 Tipů co mi zlepší svatební den

Poslední svatba letošního roku je za mnou. Samozřejmě pracovně - jinak než jako DJ svatby ani neznám. Nicméně už jsem ze sebe stihl oklepat všechen ten cukr a romanťyku, tak se s vámi podělím o pár tipů, co jsem jako DJ na svatbách pochytil, a na které bych si rád vzpomněl, až si jednou někdo bude chtít okroužkovat mě.


1) NEPŘEHÁNĚJ PLÁNOVÁNÍ Jasně, musíš vědět, kdo ti přijde, kdo dodá jídlo, kdy přijede oddávající I spoustu dalších věcí, bez kterých to prostě nejde. Už ale nepotřebuješ vědět, že kytka se hodí přesně ve tři, první tanec bude sedm vteřin po sedmé a v devět večer lidi začnou "spontánně" pařit. Seřaď si aktivity tak, jak jdou po sobě a prostě je dělej, až se na ně budeš cítit. Je to především tvoje oslava. Není potřeba se stresovat, že se něco nestíhá, tím spíš, když na tom vůbec nezáleží. Což mi připomíná:


2) AŤ NENÍ PRVNÍ TANEC POSLEDNÍ Když dáš první tanec ve tři odpoledne, naženeš celou širokou rodinu k parketu a... pak si zase půjdou sednout. První tanec je ideální jako symbolické otevření parketu. Plánuj ho tak, aby lidi tancovat zůstali, i kdyby to mělo být až po západu slunce. Nebo dokonce právě tak. Lidi nechtějí tancovat za bílého dne a většina to nerada dělá za střízliva. Neboli...


3) OPÍJEJ HOSTY Zaúkoluj svědky, aby se starali o pitný režim hostů. K tomu připrav nějaký alkohol, který se těžko odmítá ("Tuhle musíte, ta je naše domácí!"), nebo dobrou výmluvu ("Kdo vypadne, musí pít!"). Všechny aktivity, hry a tanec budou zábavnější, když se hosti dostatečně picnou. Zároveň ale pozor, aby nepřepálili start! S čímž pomůže:


4) KVANTITA JE VÍC NEŽ KVALITA Alespoň u jídla. Lidi se chtějí najíst, nečekají deset druhů mas, sushi stanice a fondue. Seškrtej na jídelníčku nesmysly a radši přidej další mísu řízků a tác s chlebíčky. Jídla, která mají rádi děti i babičky a nebudou díky tomu hladovět. Stejně si nebudou pamatovat, co tehdy jedli. Zato si budou sakra dlouho pamatovat, jestli byli od čtyř odpoledne o hladu.


5) ZVAŽ JESTLI DJ, NEBO KAPELU Kapela dokáže dostat lidi před pódium i v odpoledních hodinách. DJ to dokáže zřídkakdy a jeho čas přijde teprve s postupující nocí. Navíc kapela hraje jasně dané sety, kdežto z DJů si každý dělá svůj soukromý jukebox. Když se DJ bude snažit hrát pro každého "to jeho", nebude výsledek bavit nikoho. Vyber si kapelu nebo DJe, co hraje určitý styl, který tě baví, a nech ho hrát. Jestli chceš přeci jen radši jukebox, nabriefuj DJe dostatečně dopředu. Třeba tak, že ti každý z hostů napíše pár oblíbených kapel.


6) NEZODPOVÍDÁŠ ZA TO, JAK SE OSTATNÍ BAVÍ Je to tvůj den. Ty a tvoje polovička jste to takhle chtěli. Není tvoje chyba, že ses někomu netrefil do vkusu nebo nálady. Nechutnala hostům svíčková? Nelíbí se jim hudba? Jejich problém. Hlavní je, jestli chutnalo tobě a tobě se líbí, co hraje. Jsou to dospělí lidé. Když budou mít hlad, najedí se. Když jim bude horko, napijou se. Když se nebudou bavit, nemusí zůstávat. A ty si nic z toho neber osobně.


7) DĚTI, NEDĚTI, DĚTI... Chceš mít spíše rodinnou pohodu, nebo párty? Rozmysli si to předem a neboj se doporučit kamarádům, ať si zařídí pro děti hlídání. Jasně, děti jsou strašně "kjůt" v těch kšandičkách a šatičkách, ale taky to znamená, že ti budou hystericky plakat do obřadu a blinkat do výzdoby. A vůbec se pak nediv, že parket už v 11 zeje prázdnotou. Jeden den to bez nich každý vydrží, babičky si určitě rádi s vnoučaty pohrají a nakonec možná i sami kamarádi rádi na chvíli "vypnou".


Ale hlavně - Neposer se z toho. Je to JENOM obřad.


Důležitý je, jestli je to vážně ONA.

Zpět na kategorie

bottom of page